מה קובע חוק שירותי תעופה בכל הקשור לזכויות הנוסעים כאשר הטיסה מבוטלת?

חוק שירותי תעופה לשנת 2022 – באלו תנאים זכאים לפיצוי כספי?

חוק שירותי תעופה אשר לכינוי "חוק טיבי טיסות" מעניק פיצוי לנוסעים במקרים של ביטול טיסה, עיכוב בטיסה מעל שמונה שעות, או רישום יתר ("אובר בוקינג").

מחפשים עורכי דין תביעות נגד חברות תעופה? מעוניינים להגיש תביעה נגד חברת תעופה זרה? הגעתם למקום הנכון! משרדנו ייצג אלפי נוסעים בשנים האחרונות השיג במסגרת הליכים משפטיים כנגד חברות התעופה פיצוי כספי מצטבר בסך של 9,025,417 ש"ח!

מה קובע חוק שירותי תעופה בכל הקשור לזכויות הנוסעים כאשר הטיסה מבוטלת
מה קובע חוק שירותי תעופה בכל הקשור לזכויות הנוסעים כאשר הטיסה מבוטלת

במידה והטיסה שלכם בוטלה באופן חד צדדי על ידי חברת התעופה, או חוויתם עיכוב בטיסה מעל שמונה שעות, ניתן לבדוק את זכאותכם לפיצוי כספי, ללא עלות ובמהירות, באמצעות מילוי הטופס שבתחתית העמוד, או באמצעות לחיצה כאן ושליחת הודעת וואטסאפ (ניתן להקליט הודעת וואטסאפ עם פרטי המקרה).

משרדנו הוא הוותיק והמנוסה ביותר בייצוג נוסעים וקבוצות נגד חברות תעופה ישראליות וזרות. לחצו כאן ותוכלו לראות חלק מהתביעות הרבות שהוגשו לבתי המשפט ופורסמו בכלי התקשרות.

מהו גובה הפיצוי לפי חוק שירותי תעופה?

במידה והטיסה שלכם בוטלה, התעכבה מעל שמונה שעות, או אפילו החמצתם את טיסת קונקשיין ובשל כך הגעתם ליעד הסופי באיחור העולה על שמונה שעות (ביחס למועד המקורי), קיימת זכאות לפיצוי כספי לפי חוק שירותי תעופה. גובה הפיצוי נגזר מהמרחק בין נקודת המוצא לנקודת היעד בהתאם לטבלה הבאה:

מרחק בין  היעדים: גובה הפיצוי: דוגמה:
כאשר המרחק בין נקודת המוצא לנקודת היעד הוא עד 2,000 ק"מ הפיצוי הוא 1,440 ₪ (לדוגמה: תל אביב – אתונה / לרנקה וכד')
כאשר המרחק בין נקודת המוצא לנקודת היעד הוא מעל 2,000 ק"מ ומתחת ל- 4,500 ק"מ הפיצוי הוא 2,310 ₪ (לדוגמה: תל אביב – ברלין / לונדון וכד')
כאשר המרחק בין נקודת המוצא לנקודת הועד הוא מעל 4,500 ק"מ הפיצוי הוא 3,460 ₪ (לדוגמה: תל אביב – בנגקוק /ניו יורק וכד')

מה ניתן לעשות כאשר חברת התעופה מסרבת לפצות לפי חוק שירותי תעופה?

ראשית, מומלץ מאד להעביר את התשובה שהתקבלה לעורך דין לענייני תעופה, על מנת שיבחן בצורה מקצועית האם מדובר בהטעיה של חברת תעופה, או שאכן מדובר בטענה מוצדקת של חברת התעופה.

שנית, במידה ועורך דין לענייני תעופה מצא כי מדובר בהטעיה ויש מקום להגיש תביעה לבית המשפט, ניתן לדרוש בנוסף גם פיצויים לדוגמה שיכולים להגיע עד 11,540 ש"ח.

מהם פיצויים לדוגמה לפי חוק שירותי תעופה ובאיזה שלב בית המשפט מוסמך לפסוק אותם לטובת הנוסע?

במידה וחברת התעופה שללה מהנוסע את הפיצוי הקבוע בחוק שירותי תעופה וכתוצאה מכך הוגשה תביעה ובית המשפט הגיע למסקנה בסוף ההליך, כי ההחלטה של חברת התעופה הייתה לא מוצדקת, במקרה כזה יכול להיות שיפסקו לטובת הנוסע פיצויים לדוגמה.

מה הסכום שבית המשפט פוסק בדרך כלל לטובת הנוסעים?

מניסיונו הרב בתחום, בית המשפט יפסוק בדרך כלל פיצוי לדוגמה שינוע בין 750 ש"ח ל- 2,000 ש"ח, תלוי בחומרת ההפרה.

מהם השיקולים שעומדים בפני הבית המשפט כאשר הוא נדרש לפסוק פיצויים לדוגמה?

השיקולים שבית המשפט ייבחן כאשר ישקול האם ובאיזה סכום להטיל על חברת התעופה פיצויים לדוגמה הינם:

אכיפת החוק והרתעה מפני הפרתו.
עידוד הנוסע למימוש זכויותיו.
היות ההפרה הפרה חוזית.
חומרת ההפרה ונסיבותיה.
שוויה הכספי של העסקה.

סיכום:

כדאי ורצוי מאד כי הנוסע יכיר את זכויותיו שנקבעו בחוק שירותי תעופה. כמו כן, על הנוסע לדעת כי במקרה וחברת התעופה תפעל בניגוד להוראות חוק שירותי תעופה, קיים בפניו מסלול פיצוי נוסף ונגיש, אשר חוקק מלכתחילה בכדי לעודד צרכנים לדרוש את הפיצוי ומצד שני להרתיע את חברות התעופה.
למידע נוסף על חוק שירותי התעופה לחצו כאן

חישוב מרחק טיסה בחינם
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
אהבתם? שתפו!
מידע נוסף סביב הנושא
שינוי בתנאי הטיסה

בענף התעופה, שינויים בתנאי הטיסה ובמיוחד שינוי במחלקת הטיסה הם תרחיש שעלול לקרות מסיבות שונות כמו שינויים בסוג המטוס, או בשל רישום ייתר. כאשר חברת

קרא עוד »
פיצוי על הקדמת טיסה

אם טיסתכם הוקדמה, ייתכן שאתם זכאים לפיצוי כספי. חוק שירותי תעופה ("חוק טיבי") נועד להגן על הנוסעים ולוודא שחברות התעופה יישאו באחריות במקרה של שינוי

קרא עוד »
פיצוי על עיכוב בטיסה

נעים מאוד, עורך דין אשר רוטבאום מתמחה בדיני תעופה אשר ייצג אלפי נוסעים נגד חברות תעופה ישראליות ונגד חברות תעופה זרות. כליטיגטור ומומחה בדין האזרחי-מסחרי,

קרא עוד »