פיצוי על עיכוב בטיסה

נעים מאוד, עורך דין אשר רוטבאום מתמחה בדיני תעופה אשר ייצג אלפי נוסעים נגד חברות תעופה ישראליות ונגד חברות תעופה זרות. כליטיגטור ומומחה בדין האזרחי-מסחרי, צברתי הצלחות משמעותיות ורבות, במסגרתן הבאתי לפיצוי כספי ללקוחותיי בהיקף מצטבר של למעלה מ-10 מיליון שקלים!

נוסעים רבים נתקלים לעיתים בעיכובי טיסות לא צפויים מצד חברות התעופה. בעוד שלעיתים מדובר בעיכובים מוצדקים שאינם מזכים בפיצוי כספי, ישנם מקרים רבים בהם מגיע לנוסעים פיצוי כספי. הישארו אתנו וגלו את כל מה שאתם צריכים לדעת על פיצוי על עיכוב בטיסה.

באילו תנאים תהיו זכאים לפיצוי על עיכוב בטיסה:

עיכוב בטיסה של שעתיים

נוסע אשר טיסתו התעכבה בשעתיים או יותר, זכאי לשירותי סיוע, הכוללים מזון, שתייה ושירותי תקשורת. בשלב זה אין זכאות לפיצוי כספי.

עיכוב בטיסה של 5-8 שעות

כאשר הטיסה מתעכבת בין חמש לשמונה שעות, הנוסע זכאי לשירותי סיוע ואף יכול לבחור לבטל את כרטיס הטיסה ולקבל השבה מלאה של כספו או לדרוש כרטיס טיסה חלופי. גם במקרה זה, אין זכאות לפיצוי כספי.

עיכוב של יותר מ-8 שעות – פיצוי כספי!

על פי חוק טיבי, כל טיסה שהתעכבה בשמונה שעות ומעלה, נחשבת כטיסה שבוטלה ולכן רק במקרה כזה קיימת זכאות לפיצוי כספי. כמובן שבנוסף לפיצוי הכספי, חברת התעופה מחויבת לספק לנוסע שירותי סיוע כפי שפרטנו לעיל. כמו כן, במקרה של ביטול טיסה, חברת התעופה מחויבת להציע כרטיס טיסה חלופי או להשיב לנוסע את כספו.

מעוניינים שאבדוק את זכאותכם פיצוי על עיכוב בטיסה? מלאו את הפרטים בטופס בתחתית האתר ואנו נדאג להעריך את סיכויי התביעה או שלחו לי הודעה בוואטספ.

מהו גובה הפיצוי?

הפיצוי משתנה לפי המרחק בין היעדים:

מרחק בין  היעדים: גובה הפיצוי: דוגמה:
כאשר המרחק בין נקודת המוצא לנקודת היעד הוא עד 2,000 ק"מ הפיצוי הוא 1,440 ₪ (לדוגמה: תל אביב – אתונה / לרנקה וכד')
כאשר המרחק בין נקודת המוצא לנקודת היעד הוא מעל 2,000 ק"מ ומתחת ל- 4,500 ק"מ הפיצוי הוא 2,310 ₪ (לדוגמה: תל אביב – ברלין / לונדון וכד')
כאשר המרחק בין נקודת המוצא לנקודת הועד הוא מעל 4,500 ק"מ הפיצוי הוא 3,460 ₪ (לדוגמה: תל אביב – בנגקוק /ניו יורק וכד')

 

האם חברת התעופה יכולה להפחית את גובה הפיצוי?

חברת התעופה עשויה להפחית ב-50% את גובה הפיצוי, אם הנוסע בחר בכרטיס טיסה חלופי וחברת התעופה עמדה בתנאים הבאים:

  • חברת התעופה סיפקה לנוסע טיסה חלופית שהביאה את הנוסע ליעדו באיחור של עד שעתיים מהמועד המקורי. כמו כן, המרחק בין נקודת המוצאה ליעד עד 2,000 ק"מ.
  • חברת התעופה סיפקה לנוסע טיסה חלופית שהביאה את הנוסע ליעדו באיחור של עד שלוש שעות מהמועד המקורי. כמו כן, המרחק בין נקודת המוצאה ליעד הוא בין -2,000-4,500 ק"מ.
  • חברת התעופה סיפקה לנוסע טיסה חלופית שהביאה את הנוסע ליעדו באיחור של עד ארבע שעות מהמועד המקורי. כמו כן, המרחק בין נקודת המוצאה ליעד עולה על 4,500 ק"מ.

 

מתי הנוסע לא זכאי לפיצוי על עיכוב בטיסה?

אין זכאות לפיצוי אם הנוסע קיבל הודעה על העיכוב לפחות 14 ימים לפני מועד הטיסה. בנוסף אם הנוסע קיבל את כרטיס הטיסה בלא תשלום, או אם כרטיס הטיסה נרכש בתעריף מיוחד שלא ניתן לציבור במישרין או בעקיפין.

 

פיצוי על עיכוב בטיסה גם בטיסות פנים

גם כאשר העיכוב היה בטיסת פנים לדוגמה: תל אביב (שדה דב), חיפה או נתב"ג קיימת זכאות לפיצוי כספי. הזכאות לפיצוי באיחור בטיסת פנים מתרחש ככל שהטיסה התעכבה בארבע שעות לפחות ממועד ההמראה המקורי ובסכומים הבאים:

  • טיסות שהתעכבו בקו שבין תל אביב (שדה דב), נמל התעופה בן גוריון או חיפה לבין אילת – יפוצו ב-270 ₪.
  • טיסות שהתעכבו בקו שבין תל אביב (שדה דב), עין יהב וראש פינה (מחניים) – יפוצו ב-160 ₪.
  • טיסות שהתעכבו בכל קו אחר – יפוצו ב-220 ₪.

האם יש לכם זכויות במקרה של עיכוב בטיסה שנגרמה כתוצאה מ"תקלות טכנית" או במקרה של "אובר בוקינג" שמאלצים אתכם להמתין לטיסה הבאה?

 

עיכוב בטיסה

 

העבירו אתכם למחלקה אחרת כתוצאה מעיכוב הטיסה? גם הפעם אתם זכאים לפיצוי!

לא פעם מגלים הנוסעים שבנוסף לאיחור שחל בטיסה שלהם, כעת בשל תנאי הטיסה החדשים הם "שודרגו" או "שונמכו" במחלקת הטיסה שיועדה להם. אם חברת התעופה שידרגה נוסע שטיסתו התעכבה ממחלקה נמוכה למחלקה גבוהה יותר, אין לדרוש ממנו תשלום נוסף. אך אם קרה ההיפך וחברת התעופה העבירה נוסע ממחלקה גבוהה לנמוכה יותר, עליה לשלם לו פיצוי כספי.

נוסעים שהועברו ממחלקה ראשונה למחלקת עסקים זכאים להחזר של 60% ממחיר הכרטיס ששילמו. אם ההעברה התרחשה ממחלקת עסקים לתיירים, יתקבל החזר של 80% ממחיר כרטיס הטיסה ששולם. ומה אם הועבר נוסע ממחלקה ראשונה למחלקת תיירים? במקרה כזה, חברת התעופה תפצה ב-90% מערך כרטיס הטיסה ששולם.

פיצוי בסך 100% מערך הכרטיס ששולם יינתן לנוסעים בטיסה של 4,500 ק"מ ומעלה, שהועברו בעקבות האיחור ממחלקת עסקים/ מחלקה ראשונה למחלקת תיירים.

 

מתי לא יתקבל פיצוי על איחור בטיסה?

עיכוב בטיסה לא מזכה בפיצוי ככל שניתנה לגביו הודעה מראש לפחות 14 ימים לפני הטיסה או ככל שהנוסע הגיע למרות הכל ליעד שלו במועד המקורי שהופיע בכרטיס. בנוסף, ישנם מקרים שבהם לא קיימת חובת פיצוי כמו שביתה או השבתה, מצבי חירום כמו מלחמה או אסון טבע.

מניסיוננו הרב, חברות התעופה מסרבות לפצות נוסעים, כאשר אלו פונים לשירות הלקוחות, אך כאשר מוגשת תביעה הן נאלצות לשלם.

יתרה מכך, נוסעים שחוו עיכוב טיסה, פנו לחברת התעופה וסורבו שלא כדין, זכאים לפיצוי מוגדל ללא הוכחת נזק בסכום שיכול להגיע עד 11,540 ₪.

 

זכאות לפיצוי על עיכוב בטיסה – שאלות נפוצות

אם פספסתי טיסת המשך בגלל עיכוב במקטע הראשון – האם אני זכאי לפיצוי על עיכוב בטיסה?

כן, במידה והעיכוב במקטע הראשון גרם לפספוס טיסת ההמשך והגעת ליעד הסופי באיחור של 8 שעות, יש זכאות לפיצוי כספי והכל בתנאי ששני המקטעים בוצעו על ידי אותה חברת תעופה.

 

אם קניתי כרטיס טיסה תחת קוד של חברת תעופה אחת אך טסתי עם שתי חברות שונות – מה עושים?

במקרה כזה, תוכלו לדרוש את הפיצוי מהחברה שהפעילה את מקטע הטיסה הראשון, גם אם מקטע ההמשך בוצע על ידי חברה אחרת והכל בתנאי שהקוד של חברת התעופה השנייה היה זהה לחברת התעופה שהפעילה את המקטע הראשון.

 

מהן "נסיבות מיוחדות" אשר יפטרו את חברת התעופה מלפצות אתכם על עיכוב בטיסה?

נסיבות כמו פגעי מזג אוויר, שביתות, ברק שפוגע במטוס, אירועים ביטחוניים ומלחמה יכולים לשמש כ"נסיבות מיוחדות" ולפטור את חברת התעופה מהפיצוי, גם אם נגרם עיכוב.

 

עיכוב בטיסה פיצוי – מהו מועד "ההמראה"?

מדובר בנקודה חשובה ביותר. מועד "ההמראה" הוא המועד בו התנתקו גלגלי המטוס ממסלול ההמראה ולא מועד סגירת דלתות המטוס. לקריאת פסק הדין בו יוצגו נוסעים על ידי משרדנו וניתן על ידי בית המשפט המחוזי  לחץ כאן.

 

האם ניתן לדרוש פיצוי על פי התקנה האירופאית EC 261/04 ?

לא. על פי פסיקות בתי המשפט בישראל, לא ניתן לתבוע פיצוי בהתאם לתקנה האירופאית. יחד עם זאת, כדאי לפנות לשירות הלקוחות של חברת התעופה ולנסות לבקש פיצוי על פי התקנה האירופאית.

 

מה עושים אם חברת התעופה מסרבת לפצות?

אם חברת התעופה לא מספקת פיצוי תוך 45 ימים, או שהיא השיבה לכם כי לא קיימת זכאות בטענה שעומד לזכותה הפטור הקבוע בחוק, יש לבחון את המקרה באופן מקצועי על ידי עו"ד המתמחה בדיני תעופה. במקרים מסוימים, יש אפשרות לתבוע פיצוי נוסף שעשוי להגיע עד 11,540 ₪ לכל נוסע.

 

הטיסה התעכבה? מעוניינים לבחון פיצוי על עיכוב בטיסה? בדקו את זכאותכם לפיצוי עכשיו!

אם טיסתכם התעכבה ב-4 שנים האחרונות, אתם עשויים להיות זכאים לפיצוי כספי, צרו איתי קשר לבדוק כבר עכשיו את זכאותכם לפיצוי. מלאו את הטופס שבתחתית העמוד או שלחו הודעת וואטסאפ ונעריך עבורכם את מקרה התביעה.

פיצוי על עיכוב בטיסה
פיצוי על עיכוב בטיסה
חישוב מרחק טיסה בחינם
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
אהבתם? שתפו!
מידע נוסף סביב הנושא
שינוי בתנאי הטיסה

בענף התעופה, שינויים בתנאי הטיסה ובמיוחד שינוי במחלקת הטיסה הם תרחיש שעלול לקרות מסיבות שונות כמו שינויים בסוג המטוס, או בשל רישום ייתר. כאשר חברת

קרא עוד »
פיצוי על הקדמת טיסה

אם טיסתכם הוקדמה, ייתכן שאתם זכאים לפיצוי כספי. חוק שירותי תעופה ("חוק טיבי") נועד להגן על הנוסעים ולוודא שחברות התעופה יישאו באחריות במקרה של שינוי

קרא עוד »
ביטול טיסה

ביטול טיסה: כל מה שצריך לדעת על תהליך הביטול והזכויות שלך החיים מלאים בהפתעות, ולפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו במצב שבו עלינו לבטל טיסה (במידה

קרא עוד »